Ny bil

2016-01-31 19:16:11

Efter att vår gamla hederliga Passat gett allt vad den orkat de senaste åren, kände vi att det var dags att gå vidare. Eller ja, vi hade inte så mycket val egentligen. Nu är den avställd tills vidare och igår var vi nere i Göteborg och provkörde en ny, fin Kia istället. På onsdag hämtar vi hem den!

Studio 54-fest

2016-01-30 20:21:10

Igår var vi på fest på Henkes jobb, temat var Studio 54. Jag visste knappt vad Studio 54 var innan, och jag hade inte mycket kläder hemma som levde upp till temat. Men i sista stund lyckades jag fynda en paljettkjol på rean som kändes tillräckligt mycket glamour för att funka. Såhär i efterhand (eller snarare igår kväll när folket började trilla in på festen) insåg jag dock att jag hade kunnat ta på mig vad fan som helst egentligen. “Det blir bara värre och värre det här”, var Henkes kommentar när den ena efter den andra anlände med utstyrslar som fick en att bli full i skratt. Folk bjöd verkligen på sig själva och gick in för temat!

Henkes avdelning hade ansvar för innehållet under kvällen, och jag fick på förhand lite “inside information” om vad det skulle vara för tävlingar. Henke berättade att limbo skulle vara med. Då jag är något (fruktansvärt mycket) av en tävlingsmänniska var jag tvungen att öva lite innan, så i torsdags letade jag fram en gammal sopkvast i förrådet här hemma som jag la i en lagom höjd på två stolsryggar. För att få rätt känsla satte jag på 70-tals musik, och sedan var det igång. När jag var liten var jag något av en mästare på limbo, så höjden av en stolsrygg kändes som en ganska lätt match. Jag gick in med inställningen och tanken om att jag fortfarade var lika ung och smidig som förr, men hann knappt böja mig bakåt innan det knaka och sträckte sig i varje del av kroppen. Den vighet man en gång hade visade sig vara som bortblåst och höjden jag trodde att jag skulle klara utan problem blev just ett problem. Men skam den som ger sig, efter lite stretch och otaliga försök att ta mig under det där skaftet så lyckades jag faktiskt! Mitt under “träningen” kom min syster förbi och välkomnades in i limbofesten. Hon tyckte nog att jag var lika sjuk i huvudet som ni som läser det här förmodligen tycker nu…

När det var limbo på riktigt igår råkade jag säga till en tjej att jag hade övat hemma, vilket jag ångrade ungefär samtidigt som jag sa det. Jag tänkte inte på att det inte är riktigt friskt och normalt att hålla på så. Men hård träning lönar sig, och jag lyckades behålla mitt rykte som mästare på limbo (och fick kanske ett nytt rykte som psykiskt störd också, men det får det i så fall vara värt)!

Födelsedagstårta

2016-01-26 09:09:00

Igår var Henkes föräldrar hemma hos oss på lite försenad födelsedagsfika. Oftast brukar Henke stå för baket, men det finns en cheesecake (det lär aldrig hända att vi slutar bjuda på cheesecake när vi firar någon) som jag haft orken att lära mig göra, och den bjöd vi på igår. Den är så god! Jag har svårt för bakverk som är för söta och mastiga, men den här är faktiskt ganska söt och ändå klarar jag av att äta den utan att bli illamående (som jag blir av mycket annat). En perfekt kombination mellan hallon och vit choklad!

Ny kofta

2016-01-24 20:10:42

När jag satt hos frisören för några veckor sedan (äntligen är min hemska utväxt och mina kluvna hårtoppar borta) såg jag på mobilen att Odd Molly hade rea, så jag passade på att beställa lite kläder. Bland annat den här koftan:

Nu har jag fullt med rosa koftor i min garderob, så nästa gång får det bli en annan färg…

Min födelsedag

2016-01-21 12:37:29

I måndags fyllde jag 26. Min födelsedag bestod av sång och frukost på sängen, presenter och fina teckningar av barnen, spontanbesök av fina Lina och hennes familj, min favoritcheesecake samt massage av min älskling!

Mina killar överraskade mig med rosor också.

Lina hade bland annat med sig denna ballong, som jag blev väldigt glad för!

En väldigt bra och mysig födelsedag med andra ord!