Hylla

2015-02-28 23:09:04

I somras när vi var på Gotland och åkte runt på loppisar fyndade jag denna hyllan för 20 kronor! Men det är inte förän nu som den äntligen fått lite färg och kommit upp på väggen…

Före:

Efter:

Nytt till lillprinsen

2015-02-27 19:46:13

Idag blev det lite shopping till Levi. Han behövde lite nytt till sin vårgarderob. Nästa gång blir det Novalies tur!

Chockladmousse på avokado

2015-02-27 11:24:39

När jag är sugen på något sött ibland brukar jag göra chockladmousse på avokado. Det är väldigt gott! Vilket märks att jag tycker eftersom jag brukar göra fyra portioner och trycka i mig allt själv… Men det är nog en smaksak (inte bara hur mycket man äter alltså utan om man gillar den överhuvudtaget). Henke är inte lika imponerad som jag. Men jag tror att det har att göra med vad man gillar i övrigt. Henke gillar ju sötsaker över lag väldigt mycket och därför tror jag att han kanske inte tycker att denna är lika god som till exempel vanlig chockladmousse. Denna är inte lika söt och blaskig som andra efterrätter kan vara (fast den är väldigt mastig så jag förstår egentligen inte hur jag kan äta fyra portioner). Men jag tycker faktiskt att den är godare än vanlig chockladmousse!

Om någon är sugen på att testa så är receptet väldigt enkelt. Man mixar bara ihop 3 avokados, 1,5 dl kakao, 1 dl honung, 0,5 dl vatten och lite citronsaft. Toppa med bär!

Rumpchock

2015-02-26 20:33:15

Den senaste tiden har jag funderat på hur jag ska göra med bloggen (med tanke på att jag aldrig uppdaterar den längre). Ni som följt mig länge tänker nog att jag funderat på det ett jävla tag nu, med tanke på att jag skrivit om det ett antal gånger innan och att tiden som går mellan varje blogginlägg bara blir längre och längre. För några år sedan kunde jag absolut inte tro att jag redan skulle fundera på att sluta, eftersom jag alltid tyckt att det har varit så roligt att skriva. Men den senaste tiden har jag som sagt funderat på att lägga ner den. Jag har dock kommit fram till att jag ska ge det en sista chans. Jag har inte varit i “bloggform” de senaste och ställt för höga krav på det jag skriver. Ibland sätter jag mig vid datorn, och kan sitta där i 1-2 timmar med ett blogginlägg. Men istället för att publicera det jag skrivit tar jag bort det, för att jag inte är nöjd. Min blogg har aldrig hållt någon hög standard tidigare och tanken är ju inte att varje inlägg ska vara någon slags krönika, så jag förstår inte varför jag har börjat ställa såna krav på mig själv. Så nu tänkte jag att jag ska ge bloggen en sista chans att bli det den en gång var. Det vill säga en blogg där jag skriver om min vardag på ett öppet och ärligt sätt och där jag delar med mig av mina tankar och åsikter.

Jag tänker att vi rivstartar redan nu! Idag gjorde jag en såkallad rumpchock i klassrummet i skolan. Ni vet en sån där klassiker när man har klänning på sig, och klänningen fastnar i strumpbyxorna efter att man varit på toa. Det har faktiskt aldrig hänt mig på någon offentlig plats tidigare, så det var väl på tiden. Det som var lite småjobbigt var att det hade gått säkert en timma från det att jag var på toa till det att jag fick kännedom om att jag visa hela rumpan. Vilket betyder att det förmodligen inte bara var halva klassen som såg, utan hela skolan också. När jag är hemma händer det där var och varannan dag. Men det gör ju inte så mycket, och det är väl därför jag inte är så noga med att kontrollera hur jag ser ut eller med att rätta till kläderna när jag är hemma. Ibland när jag har kommit hem från skolan och vi har suttit och ätit middag har det hänt att Henke frågat mig “Har du gått runt sådär i skolan?”. Jag har då tittat ner på mig själv och insett att mitt linne åkt ner så att hela bh:n/brösten syns. Men svaret är nej. Jag går inte runt så i skolan (jag går mer runt och visar hela röven istället). När jag är i skolan har jag oftast koll på att inte mitt linne åker ner (om det nu har en tendens att göra det), men när jag kommer hem slappnar jag av och skiter rent ut sagt i hur kläderna sitter…

Hade detta varit för 5 år sedan hade ni säkert fått en liten rumpchock av mig här i bloggen också. Men så roligt ska vi inte ha det idag. Rumpchocken får istället denna Victoria Secret-modell stå för. Bikinin på bilden nedan har nämligen pappa och Camilla köpt till mig nu när de är i USA. Att köpa bikini via sin pappa på telefon är ingenting som jag starkt rekommenderar. Eller ja, det återstår egentligen att se när de kommer hem med den… Hur som helst är jag i alla fall väldigt tacksam över att de tog sig tid att gå till Victoria Secret för min skull!