Renovering

2014-08-25 19:34:45

Just nu bor vi ute hos Henkes föräldrar (igen), eftersom det är hantverkare hemma som slipar golvet i vardagsrummet. 

Det känns nästan som att vi fått hela lägenheten renoverad nu när vi flytta in, vilket vi är väldigt glada för! Men eftersom vi har små barn så blir det rätt svårt att bo där samtidigt… Det vi har fått i lägenheten är nya tapeter i Levis rum och i vardagsrummet, ommålat i köket, ny kyl och frys och slipning av vardagsrumsgolvet. Toaletterna skulle behöva en helrenovering men där fick vi nöja oss med ett nytt badrumsskåp…

Förut när vi hade lagt barnen åkte vi hem för att hämta lite saker, och tog en titt på golvet som numera ser ut som nytt! 

Levis rum

2014-08-24 16:01:21

I helgen har vi fixat lite på Levis rum. Jag har bland annat målat en tallrikshylla som vi satt upp, och köpt en gardin (som dock inte är med på bild). Det är lite extra kul att fixa på hans rum, eftersom han inte haft något innan. Nu finns det äntligen plats för alla hans saker!

Ny bokhylla

2014-08-18 10:42:36

I helgen köpte jag en bokhylla till Novalies rum, som jag har målat om. Jag har egentligen flera andra saker som jag också ska måla (så egentligen borde jag vänta med att köpa ännu fler), men kunde inte låta bli att köpa denna, då hon verkligen behövde någonstans att ha alla burkar, väskor och lådor.

Före:

Efter:

Nytt till köket

2014-08-14 19:40:13

Idag cyklade jag förbi Balders Hage en sväng för att köpa lite nya saker till köket! Jag har längtat efter att få köpa inredning, har ju fått hålla tillbaka ett tag nu i och med flytten och allt (bortsett från när vi var på Gotland då, där köpte jag också på mig en del).

När jag cyklade hem stötte jag på en sån där himla trevlig kärring på vägen. Eller inte. Ibland undrar jag hur jävla sura och bittra människor kan vara egentligen. Hon ställde sig i vägen när jag kom cyklandes och stoppade mig, och sa med en riktigt otrevlig ton “Det här är ingen cykelväg!!”. “Nähä, okej?”, var det enda jag fick fram, varpå hon bara svarade “Nä”, och stirrade surt på mig. “Kärring”, lyckades jag även få fram innan jag cyklade vidare. Och när jag hade kommit en bit fram och kollade bak och såg hennes fula tryne glo på mig var jag riktigt nära på att ge henne det där berömda fingret som jag har en tendens att peka i tid och otid. Men jag lyckades hålla undan det idag faktiskt, haha. Men allvarligt talat? Jag cyklade på en vanlig jävla trottoar. Visst, det kanske inte är någon cykelväg, men vart fan skulle jag cykla då? Jag kan ta om någon vänligt säger till mig att jag gör fel, men inte när folk är så jävla otrevliga.

Hur som helst. Detta var vad jag fick med mig hem från min lilla shoppingtur idag…

De har så fina saker på Balders Hage!

Nya lägenheten

2014-08-09 19:18:23

Vi har som sagt flyttat, och fixat och donat hela tiden sen i tisdags då vi fick nycklarna till nya lägenheten! Vi bor numera i en 4:a på 111 kvadratmeter (till skillnad från våran gamla på 67) och trivs jätte bra än så länge! Området är barnvänligt och man får nästan lite radhuskänsla då det bara är 4 lägenheter i varje hus och alla har egen ingång.

Just nu är det lite kaos (fast jag tycker ändå att vi kommit rätt långt för att inte ens ha bott här i en vecka) och det kommer nog ta ett tag innan vi kommer att få det så som vi vill ha det.

Tänker visa fler bilder sen när vi gjort i ordning lite mer, men här är två så länge!

Bilder från Gotlandsresan

2014-08-07 22:01:08

Nu är vi hemma från Gotland! Vi kom hem redan i måndags kväll, men har haft fullt upp sedan dess, med flytt och allt vad det innebär, så det är först nu jag känner att jag har tid att sitta ner och ta det lugnt en stund.

Det blev inte så många blogginlägg som jag hade tänkt nu när vi var iväg, jag startade rätt bra, men de sista dagarna blev det inget alls… Så här kommer lite blandade bilder från Gotlandsresan!