Bilder vid stranden

2014-07-29 20:05:55

Städat och fint

2014-07-26 21:50:12

“Det här året ska vi ha ordning på vårat rum när vi är på Gotland”.

Underbara Gotland

2014-07-25 19:53:53

Tofta

2014-07-24 18:10:00

Idag har vi varit på Tofta strand! Tanken var att åka till någon strand med lite mindre folk (är det bra väder är varenda jävla människa på hela Gotland på Tofta), så vi svängde av några infarter tidigare, där det stod “strandpensionatet” på en skylt. “Det låter ju inte så jävla häftigt”, tänkte vi, “så här är säkert inga folk”. Men vi kom likt förbannat till Tofta i alla fall. Fast visserligen hamna vi inte mitt i smeten, så det kändes helt okej i alla fall!

Katthammarsvik

2014-07-24 17:47:41

Gårdagen tillbringade vi i Katthammarsvik som ligger på den östra sidan av Gotland (vi bor på den västra). Vi var där förra året och åt jätte god lunch, så det fick bli ett besök i år med! Vi passade också på att sola och bada lite vid e strand som ligger precis bredvid restaurangen.

Toftalagret

2014-07-24 17:35:17

Igår svängde vi förbi Toftalagret (eller svängde förbi och svängde förbi, vi åkte ungefär 2 mil åt fel håll för att komma dit). Det är en liten butik med massa roliga prylar.

På gotlandstips.se står det såhär om butiken, “Toftalagret är utan tvekan varje liten flickas dröm (och varje stor flickas med barnasinnet kvar). Vintageprylarna må täcka varje kvadratcentimeter från golv till tak, men de är organiserade efter färg och form och det är en njutning att gå runt och botanisera här. Karamellhyllan dignar av roliga godissorter (Hello Kitty-chokladpengar!), det finns gott om leksaker och nyproducerade barnkläder, de flesta i Toftalagrets eget märke. Dessutom finns en uppsjö av vintagekläder, smycken, roliga nagellack och annat ”tjejgodis.”

Denna gången fick jag med mig en liten plånbok till Novalie, och en förvaringskorg till hennes nya rum!

Första dagen

2014-07-22 20:10:45

Första dagen på Gotland är snart avklarad, och den har varit jätte bra! Eftersom vi åkte båt sent igår kväll har vi tagit det ganska lugnt idag. Barnens rutiner blev ganska rejält rubbade då ingen utav dem kunde somna eller komma till ro på båten. Novalie såg det som en enda stor lekplats och sprang omkring i 120 över hela båten. Hon har inga hämningar, så fort hon får chansen rusar hon iväg allt vad hon kan, utan att kolla om vi springer efter. Jag frågade pappa varför det bara är våran unge som springer omkring som en vilding och han svarade “det kallas gener”.Haha. Både mamma och pappa säger att jag var precis likadan när jag var liten…

Idag har vi som sagt tagit det rätt lugnt. Vi har varit inne en sväng i Visby och köpt glass och lekt på lekplatsen med barnen, hängt här hemma, ätit melon, grillat, tagit en kvällspromenad och haft det allmänt gött! En riktigt bra start på semestern med andra ord.

I bilen på väg till Gotland

2014-07-21 18:06:38

Jag sitter i skrivande stund i bilen på väg till Oskarshamn och båten som ska ta oss till Gotland. I mittensätet där bak, mellan två barn (den platsen jag och mina syskon alltid bråkade om när vi var små, då ingen ville sitta där)!

Det är Henkes första semesterdag, men när man åker 30 mil med två barn i bilen så infinner sig inte semesterkänslan precis (just nu sover en utav dem och den andre håller sig hyfsat lugn, annars hade detta blogginlägget varit en omöjlighet).

Fram tills nu har jag fått sitta här och ta fram den ena mutan efter den andra, för att hålla barnen i schakt. Kakor, bullar, film, telefon, dricka, pyssel… Och när inte det har funkat har jag fått ta ton och vi har haft allsång här bak i bilen. Ont i röven och ont i ryggen har jag också. Men trots att man i princip inte fått en lugn stund sen vi satte oss i bilen så känns det helt underbart att vi ska på semester, för första gången som en hel familj!

Flyttat ut

2014-07-21 12:21:22

Nu är lägenheten städad, nycklarna är lämnade och vi är officiellt hemlösa! De senaste tre nätterna har vi sovit hemma hos Henkes föräldrar, och idag åker vi mot Gotland för att tillbringa 2 veckor där, innan vi flyttar in i nya lägenheten.

Nedräkning

2014-07-14 19:47:50

Nu är det bara en vecka kvar, sen åker vi till Gotland! Vi tyckte att vi var duktiga i år, som bokade båtbiljetter i så god tid. Men ni som hängt med lite i nyheterna känner säkert till att Gotlandsbåten (den nya båten som ska konkurrera med Destination Gotland, och som det var tänkt att vi skulle åka med) står nere i någon jävla hamn i Grekland. Så det blev ingen Gotlandsbåt och vi fick likt förbannat boka nya, dyrare biljetter i sista stund.

Men det gör ingenting. Jag är bara så glad just nu, att Henke går på semester på fredag och att vi ska spendera två veckor på Gotland!

Bilder från förra året.

Stol till en kille

2014-07-13 19:55:24

Den här stolen till en liten kille blev klar för några veckor sedan! Men som vanligt får jag vänta lite med att lägga ut bilder, då folk oftast beställer stolar till dop och namngivning, och jag inte vill råka lägga ut bild på någon stol som inte nått sin ägare ännu…

Träning, ungar och föräldraledighet

2014-07-13 18:25:05

Någon som behöver tips på vad man kan göra för att komma igång med träningen? Jag har ett. Skaffa barn! Gärna två och gärna tätt. Då är träning lika med vila. Kroppen får ju visserligen jobba, men huvudet och hjärnan får vila en stund, och det behövs när man är föräldraledig. Speciellt när man har mer än ett barn och speciellt när man har varit mammaledig i över två år. En bekant på min Facebook skrev här om dan “Är fruktansvärt imponerad av människor som är föräldralediga mer än sex månader utan att ta till flaskan.”. Det är skönt med folk som kan vara ärliga! Just den dagen jag läste det, hade jag haft det tufft med barnen, så det var extra skönt att höra att man inte är ensam (inte för att jag tar till flaskan, men det är ungefär det man känner att man skulle behöva göra ibland). Att det inte bara är jag som måste tampas med skrikiga barn medan alla andra morsor dricker latte i solskenet. Det finns mycket positivt med att vara hemma med barnen, men det är fan inte lätt alla dagar!

Men vet ni vad? Till hösten är det Henke som är hemma med barnen. Jag ska börja studera! Samtidigt som jag tycker att det ska bli kul och spännande, börjar jag tänka på allt jag kommer att sakna med föräldraledigheten. Att få sova till 9, att kunna äta frukost i en timma, att krypa ihop bredvid Novalie i sängen och kolla på Spöket Laban när Levi sover middag. Att bara vara hemma om man känner för det, och att helt enkelt spendera större delen av dagen med mina barn! Det är nog det här tänket som gör att mina föräldrar (och alla andra som var föräldralediga för 100 år sedan) alltid säger “Det var aldrig några problem när ni var små, det var alltid så lätt!”. Man minns det man vill minnas. Men när jag tvingas sätta mig på bussen till högskolan i höst får jag helt enkelt tänka på bajsblöjor och ungar som skriker i kör, så kommer det nog att kännas lite lättare.

Måns Zelmerlöws otrohet hyllas

2014-07-08 21:40:19

Jag läste att Måns Zelmerlöw gått ut med att han varit otrogen mot sina tidigare flickvänner och att han nu börjat gå i terapi för sitt problem. Gt:s krönikör Frida Boisen hyllar honom till skyarna för detta, och både tackar honom, kallar honom modig och använder uttryck som “hatten av för en stjärna som vågar berätta”.

Jag tappar helt ärligt talat hakan när jag läser hennes hyllningsord till Måns. Beröm killar som älskar sina flickvänner och behandlar dem med respekt istället. Inte killar som beter sig som svin! Det är väl jättebra om Måns insett att han har problem och söker hjälp för det, men det är fan inte något som är värt att hyllas. “Åh, vad det är synd om Måns som inte kan hålla kuken i styr och går runt och sätter på andra tjejer när han är i ett förhållande”. Nej. Det är inte synd om Måns.

“För ska man vara helt ärlig handlar otrohet bara om en sak: att sätta sig själv först.” Så skriver Boisen. Och jag kan inte annat än att helt och hållet inte hålla med. Otrohet handlar väl för fan inte om att sätta sig själv först? Skulle det vara så skulle det alltså innebära att alla som har ett förhållande vill vara otrogna men “håller sig” för att inte såra sin partner. Jag kanske ska passa på att upplysa både Måns och Frida (och alla er andra som har det sinnessjuka tänket) om att om man verkligen älskar den man är tillsammans med, så vill man inte vara otrogen. Det handlar inte bara om att man inte vill såra sin partner. Det handlar om att man faktiskt inte har något som helst jävla behov utav det.

Men Frida och Måns verkar uppenbarligen vara av samma skrot och korn. Med tanke på att hon i samma krönika berättar att hon varit lika svinig själv, så känns det förmodligen skönt för henne att någon så folkkär som Måns Zelmerlöw går ut och pratar om sina brister. Hon känner igen sig och kan relatera till hans svineri, vilket resulterar i ett jävla obegripligt hyllningstal.

Jag har också varit otrogen. När jag var 15 och saknade ena hjärnhalvan. Men jag skulle aldrig kunna vara det nu. Aldrig. Jag förstår inte hur man kan göra en sån sak och sedan komma hem och se sin partner i ögonen. Jag förstår inte hur fan man kan leva med sig själv när man beter sig så (och nej, jag förstår inte hur den 15-åriga Erican kunde leva med sig själv på den tiden heller). Men till mitt försvar så tycker jag faktiskt att det är skillnad på att bete sig så när man är 15, och när man är 25. Men vissa verkar ju aldrig växa upp. Visst, ligg runt hur mycket ni vill, men ha för fan inte ett förhållande samtidigt!

Bakning

2014-07-07 19:45:55

Förra veckan hade vi lite fika för de som inte kunde komma när Novalie fyllde år. Så vi passade på att baka! Man får ta varje tillfälle. Jag tycker att det är så roligt, men det är sällan man har någon bra anledning att göra det. Det ska ju trots allt ätas upp också... Och det är ju inte varje dag man trycker i sig 24 cupcakes bara sådär.

Mina trogna läsare kanske minns svampen som vi bakade för ett tag sedan (alltså en muffins som svällde över formen och såg ut som en svamp)? Jag kan säga att övning ger färdighet, och det blir inga mer svampar nu när vi bakar! När jag säger “vi” så menar jag mig och Henke. Har är förvånansvärt bra på att baka. Bäst i familjen. Men då konkurrerar han ju visserligen bara med en bebis, en 2-åring och en förståndshandikappad flickvän, så det kanske inte säger så mycket? Men han är duktig, på riktigt. Och bra på att laga mat också!

Hur som helst. När det kommer till muffinsen så har vi förbättrat något varje gång. Första gången blev det som sagt svampar, andra gången blev det motsatsen till svampar. De sjönk alltså ihop och blev en stor grop i muffinsen. Det enda positiva med det var att man kunde fylla det med frosting… Tredje gången blev det… perfekt! I alla fall konsistensen på själva muffinsen. Men jag har fortfarande grejer jag vill förbättra.

En sak som jag lärt mig att jag inte ska använda nästa gång, är likadana formar som jag hade nu senast. Hatar när man liksom inte ser formens färg för att muffinsen syns igenom.